Pasfoto

Elgran Logisitic Training gecertificeerd fotograaf voor rijbewijsfoto's!

Per oktober 2022 is het RDW begonnen met het digitaal verlengen van rijbewijzen. Dit samen met de deelnemende gemeenten om het burgers sneller en gemakkelijker te maken om het rijbewijs te verlengen.

Daarom hebben wij als opleider ook besloten een fotostudio aan te kopen en gecertificeerd te worden bij het RDW. Dit om onze klanten nog uitgebreider van dienst te kunnen zijn. Ook kunt u voor losse pasfoto's bij ons terecht. Wij zullen na het maken van de pasfoto samen met u het proces doorlopen voor de aanvraag van het rijbewijs. rijbewijs-jongen.png

Rijbewijs online verlengen

Wat u eerst moet weten

Voorwaarden

  • U heeft een Nederlands rijbewijs.
  • U vraagt een verlenging van uw rijbewijs of een categorie-uitbreiding aan.
  • U staat ingeschreven bij een gemeente waar online verlengen mogelijk is. Kijk hiervoor onder het kopje 'Deelnemende gemeenten' op deze pagina.
  • U heeft de ID-check toegevoegd aan de DigiD app. Of u heeft een identiteitsbewijs of rijbewijs met pincode en de DigiD app. Meer informatie op de website van Digid.

Voldoet u niet aan alle voorwaarden? Dan kunt u uw rijbewijs niet online verlengen. Ga dan naar de gemeente waar u staat ingeschreven.

Gezondheidsverklaring

Soms heeft u een Gezondheidsverklaring nodig van het CBR. Bijvoorbeeld als u een vrachtwagenrijbewijs heeft of vanaf een bepaalde leeftijd. Kijk voor meer informatie op de website van het CBR.

Rijbewijs kwijt of gestolen

Bent u uw rijbewijs kwijt of is het gestolen? Online verlengen is dan niet mogelijk. U kunt de vermissing of diefstal bij ons melden. Dit doet u online (ga naar het onderwerp rijbewijs kwijt of gestolen). Ga daarna naar uw gemeente om een nieuw rijbewijs aan te vragen. 

Rijbewijs verlopen

Is uw rijbewijs verlopen, dan hoeft u niet opnieuw examen te doen. U kunt uw rijbewijs online of via de gemeente verlengen. Rijbewijs afgegeven na 1 oktober 2006? U kunt uw rijbewijs online verlengen. Rijbewijs afgegeven voor 1 oktober 2006? Ga dan naar uw gemeente. 

Deelnemende gemeenten

Helaas nemen nog niet alle gemeenten deel aan het online verlengen van het Rijbewijs. Op de website van het RDW kunt u zien welke gemeenten er deelnemen. Doet uw gemeente niet mee? Online verlengen is nog niet mogelijk. Ga naar het gemeentehuis om uw rijbewijs te verlengen. Het online verlengen kan bij steeds meer gemeenten. Houd deze pagina in de gaten.

Al deze info is afkomstig van de website van het RDW. Klik hier om de website van het RDW over Rijbewijs online verlengen te bezoeken.

Onze pasfotoservice is RDW erkend. Dat betekent, dat wij de verlenging van uw rijbewijs kunnen verzorgen.RDW-erkend-fotograaf-rijbewijs-e1647607865774.png

Zo werkt het:

1. Wij maken een professionele pasfoto. U ontvang standaard 4 echte afdrukken.

2. Wij uploaden de foto naar het RDW. De kwaliteit wordt direct gecontroleerd.

3. U zet direct uw handtekening, zoals deze op het rijbewijs zal komen.

4. U ontvangt van het RDW een e-mail te bevestiging.

5. Met uw Smartphone* en de DigiD App ronden we de aanvraag verder af.

6. Normaalgesproken kunt u uw vernieuwde rijbewijs na 2 werkdagen afhalen bij de gemeente.

voorwaarden:
- Alleen voor verlengen van uw rijbewijs of na het behalen van een extra rijbewijs.
- *Werkt met Android en IOS (vanaf iPhone7).
- Wij vragen om uw e-mailadres en uw rijbewijsnummer.
- Wij bewaren uw foto niet langer dan 48 uur.
- Het is niet mogelijk een digitale pasfoto zelf op te sturen naar het RDW